Rendezvényeink

A Kincsesház igyekszik hagyományainkat ápolni és újakat kialakítani. Rendszeresen látogatott rendezvényeink között évek óta visszatérő esemény a húsvét , a „pünkösdi fény” nevű pünkösdölés, az „egyszer, hol nem volt, hol nem volt” (magyar népmese napja) és a Márton-napi libaságok (betakarítási ünnep). Ezeken a rendezvényeken nemcsak magyarságunk évszázados hagyományait elevenítjük fel, hanem alkalmat teremtünk a résztvevőknek dalolásra, vers- és mesemondásra, kézműves foglalkozásokra, népi játékokra és a helyi gasztronómia megismerésére.
Helytörténeti foglalkozásaink interaktív módon – játékos feladatokkal színesítve – teszik lehetővé, hogy a résztvevők többet tudjanak meg Nádudvarról, a Hortobágyról és a Hajdúságról.
Várostekergéseink során helyi különlegességekre csodálkozhatnak rá a „tekergők”: megismerhetik a helyi népművészeket, kismesterségeket, , nevezetes helyeinket, kultúránkat.
Kézműves foglalkozásaink az éppen aktuális időszaki és várostörténeti kiállítás anyagának feldolgozásában segítenek, ugyancsak játékos módon.
Honismereti táboraink szűkebb és tágabb szülőföldünk jellegzetes „kincseit”, az itt élő emberek múltját, jelenét dolgozzák fel, és mutatnak rá a jövő lehetőségére.
Szívesen látjuk a helyi és távolabbi települések látogatóit: hasznos ismereteket, nagyszerű élményeket és maradandó emlékeket szerezhetnek nálunk.

Aktuális rendezvényünk